Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYK)

Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir?

 

Mesleki Yeterlilik Belgesi Olmayan Artık Çalışamayacak!

Kanuna göre; “Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak tebliğler de belirtilen mesleklerde tebliğlerin yayım tarihinden itibaren 12 ay sonra Mesleki Yeterlilik kurumu kanununda düzenlenen esaslara göre Mesleki Yeterlilik Belgesi ne sahip olmayan kişiler çalıştırılmayacaktır. “

 Hangi Mesleklerde Mesleklerde Mesleki  Yeterlilik Belgesi Verilecek? 

5544 sayılı MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) Kanunu’nun 2. Maddesinde belirtildiği üzere tabiplik, diş hekimliği, hemşirelik, ebelik, eczacılık, veterinerlik, mühendislik ve mimarlık meslekleri ile en az lisans düzeyinde öğrenimi gerektiren ve mesleğe giriş şartları kanunla düzenlenmiş olan meslekler MYK Kanunu’nun kapsamı dışında kalmaktadır. Bunların haricindeki tüm mesleklere ilişkin yeterliliklerde MYK Belgelerinin verilmesi zamanla söz konusu olacak. Şuan Tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler de dahil olmak üzere Mesleki Yeterlilik Kurumunun belirlediği 81 meslekte belgelendirme süreçleri takip edilmektedir.

Mesleki Yeterlilik Belgenizi Grup Şirketimiz Etik Belgelendirme Üzerinden Alabilir, Aklınıza Takılan Sürece Dair Tüm Detayları Öğrenebilirsiniz.

MYK Belgesini Neden Bizden Almalısınız?

Belgeleri teslim olunan personellerinize grup şirketimiz olan Biltek Akademi sayesinde SGK teşviki hizmeti sunmaktayız. 6111 sayılı teşvik ile her ay hesaplama yaparak bildirilen brüt tutar üzeriden %15,5 ve ilave %5 indirim ile Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip personellerinizin maliyetini düşürmek mümkün bulunmaktadır. 24 ay boyunca aldığımız SGK teşviki ile hem personel maliyetleriniz azalacak, hem de mesleki yeterlilik belgesine sahip, işinde uzman personel ile iş gücü piyasasında rekabet etme şansı bulacaksınız.
Örneğin:Brüt ücreti aylık 2.500 TL olan personelde elde edeceğiniz teşvik tutarı;
2.500 TL %15,5 İŞKUR tarafından karşılanan teşvik 387,50 TL (İşveren Payı)
2.500 TL %5 Hazine tarafından karşılanan indirim 125 TL
Aylık tasarruf tutarınız 512,50 TL, 24 Ay toplam tasarruf rakamınız 12.300 TL’dir.